اخبار و مقالات

مشکلات پرینتر سه بعدی

مشکلات پرینتر سه بعدی

مشکلات پرینتر سه بعدی از رایج ترین چالش های به وجود آمده حین کار با پرینتر های سه بعدی بوده است.همیشه کار با تکنولوژی های جدید می تواند چالش برانگیز باشد.  اگر شما هم برای استفاده از این دستگاه با مشکلاتی رو به رو شده اید، پیشنهاد ما این است که با مقاله های بعدی همراه باشید.

در این مقاله به توضیح چندین مورد اول از مشکلات پرینتر سه بعدی می پردازیم و در مقاله های آینده، به تکمیل این مشکلات خواهیم پرداخت. امیدواریم با مطالعه ی این مجموعه از مقالات، مشکلات کار با دستگاه پرینتر سه بعدی به طور کامل برای شما برطف شود.

بهترین پیشنهاد ما برای شما 😍 خرید کنید 👇

پرینتر سه بعدی Ender 3 Max Neo کریلیتی / Creality Ender-3 Max Neo 3D printer

28,340,000 تومان28,340,000 تومانمشاوره تخصصی رایگان : 09034445286 📞

مشکلات پرینتر سه بعدی

پرینتر های سه بعدی مانند هر دستگاه دیگری، ممکن است با برخی مشکلات روبرو شوند. در ادامه برخی از مشکلات رایج پرینتر های سه بعدی و راه حل های ممکن برای آنها را بررسی می کنیم:

خراب شدن اولین لایه – کیفیت بد لایه اول

لایه ی اولیه سطح کار معمولا مهم ترین بخش پرینت است. از مشکلات پرینتر سه بعدی، این مورد جزء مهم ترین موارد است. چون اگر اولین لایه به خوبی شکل بگیرد، بقیه ی قسمت های کار به احتمال زیاد دچار مشکلی نخواهند شد. این لایه در واقع لایه ی بیس برای بقیه لایه ها می باشد.

میزان چسبندگی در لایه ی اول بسیار حائز اهمیت است و نباید خیلی چسبندگی ایجاد شود که جداسازی مشکل باشد و نه اینکه آنقدر چسبندگی کم باشد که خود لایه ی اول جدا شده و باعث خرابی صفحه هیت بد گردد. این موضوع خصوصا هنگام کار با فیلامنت ABS از اهمیت ویژه برخوردار می گردد.

پیشنهاد ویژه: برای مطالعه مقاله پرینت سه بعدی چیست کلیک کنید.

برای حل مشکل عنوان شده، چندین روش را بررسی کرده ایم:

  • هیت بد(Heat Bed) را کالیبره نمایید. این کار به چسبندگی و صاف بودن لایه ی اول کمک شایانی می کند.
  • ارتفاع نازل را به درستی بررسی و کنترل نمایید.
  • صفحه ی هیت بد را به خوبی پاک کنید.
  • می توانید از چسب مخصوص استفاده کنید.

warping – تاب برداشتن قطعه یا مدل

این مشکل به طور کلی زمانی رخ می دهد که محصول نهایی به شکل یکپارچه سرد نشود. علت این اتفاق را می توان این طور عنوان کرد کرد که سرد شدن انقباضی را برای قطعه به همراه می آورد و هنگامی ک قطعه ی مورد نظر یکسان سرد نشود، تنش هایی در سطح آن قابل مشاهده است.

مخصوصا در قسمت های زاویه دار قطعه، این میزان تنش بیشتر به چشم می خورد. این مشکل در بیشتر مواقع، قطعه را غیر قابل استفاده می کند. در هنگام بروز این مشکل از مشکلات پرینتر سه بعدی، لایه ی زیرین دچار پیچش یا تاب می شود و لایه های بعدی نیز به درستی بر روی آن قرار نمی گیرند و موجب پیدایش پدیده ای به نام اعوجاج می شوند.

برای حل کردن این مسئله، می توانیم مراحل زیر را انجام دهیم:

  • کار را زمانی شروع کنید که صفحه ی زیری به خوبی داغ شده باشد. البته معمولا این کار را با تنظیمات نرم افزار slicing انجام می دهند.
  • اگر با استفاده از روش بالا باز هم لایه ها به خوبی روی هم قرار نگرفتند، از چسب مخصوص در متریال خود استفاده کنید.
  • صفحه پرینت را تراز یا کالیبره نمایید.
  • میزان در تماس بودن صفحه ی کار و مواد را بیشتر کنید. در تنظیمات می توانید از raft بهره ببرید.
  • اگر همچنان مشکل پابرجا ماند، مقدار دمای دستگاه را عوض کنید.

برای استعلام قیمت پرینتر سه بعدی اصفهان می توانید به صفحه اصلی پارت ایتک مراجعه نمایید.

هم راستا نبودن لایه ها – تراز نبودن صفحه ساخت

این مشکل از مجموعه مشکلات پرینتر سه بعدی، معمولا زمانی رخ می دهد که اتصالات دستگاه پرینتر به خوبی انجام نشده باشد. همچنین احتمال اینکه یک میله از بخش اصلی خود منحرف شده باشد نیز وجود دارد. با استفاده از چند روش گفته شده می توانید این مشکل را بطرف نمایید:

  • اتصالات و پیچ و مهره ی دستگاه را بررسی کرده و اگر شل شده اند، آنها را سفت کنید.
  • میله های نگهدارنده را بررسی کنید، اگر کج شدگی در آنها وجود داشت بهتر است که میله را تعویض نمایید.

نزدن تعدادی از لایه ها – جدا شدن و ترک در لایه ها

در بروز این مسئله میان انواع مشکلات پرینتر سه بعدی، ممکن است عدم وجود فیلامنت کافی دلیل اصلی باشد. چون پرینتر نتوانسته فیلامنت مناسب مدل را تامین نماید و بخشی از لایه ها را رها کرده. همچنین ممکن است میله های محور افقی در جای صحیح قرار نداشته باشند و سایش ایجاد شده باعث جلوگیری از تکان خوردن هد پرینت شده باشد. برای حل کردن این مشکل می توانید از چند روش زیر استفاده کنید:

  • بررسی فیزیکی دستگاه: پرینتر را از لحاظ اتصالات، یاتاقان ها و غیره بررسی کنید.
  • تنظیم محورها: پرینتر را از کار بیاندازید، هیت بد را در مسیر محور xy تنظیم کنید، اگر حرکت هد محدود شده باشد، پس مشکل اتصالاتی دارد.
  • چک کردن یاتاقان: اگر دستگاه با سر و صدای زیاد و یا تکان خوردن های مکرر کار می کند، مشکل از یاتاقان است.
  • روغن: عملی حیاتی و بسیار مهم برای سالم نگه داشتن پرینتر، روغن کاری است. از روغن های مخصوصی مانند روغن چرخ خیاطی می توان برای این کار بهره برد. قبل از انجام روغن کاری، حتما صفحه و قطعات را به خوبی تمیز کرده و گرد و غبار را پاک نمایید. روغن های اضافه را نیز پس از پایان کار تمیز نمایید.
  • میزان فیلامنت را بررسی نمایید، شاید فیلامنت دستگاه کافی نباشد.
بهترین پیشنهاد ما برای شما 😍 خرید کنید 👇

پرینتر سه بعدی Ender3 V2 Neo کریلیتی / Creality Ender-3 v2 Neo 3D printer

21,789,100 تومان21,789,100 تومانمشاوره تخصصی رایگان : 09034445286 📞

پهن شدن پایین قطعه از مشکلات پرینتر سه بعدی

در میان همه ی مشکلات پرینتر سه بعدی، این مشکل را به بیرون زدگی یا (پای فیل) نیز می شناسند. این اتفاق به دلیل این رخ می دهد که جرم لایه های بالایی، به لایه های زیری فشار شدیدی وارد کند. برای حل این پدیده، می توان از روش های زیر کمک گرفت:

  • بهینه سازی: دمای سرد شدن پرینتر را بهینه و متعادل نمایید زیرا اگر لایه های پرینت شده ی پایینی به خوبی و موقع سرد شوند، مستحکم شده و تغییر شکل نخواهند داد و همین طور تا آخرین لایه این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد.
  • کالیبره سازی: در این مشکل نیز مجددا باید هیت بد را کالیبره کنید تا تمامی لایه ها هم تراز با یکدیگر خارج شوند.
  • ارتفاع: از ارتفاع نازل تا حدی بکاهید اما بیش از حد ارتفاع را کم نکنید.
  • اگر تمامی روش های بالا موثر واقع نشدند، می توانید گوشه های لایه های پایینی را سمباده کشی و پخ زنی نمایید.
بهترین پیشنهاد ما برای شما 😍 خرید کنید 👇

پرینتر سه بعدی Ender 3 Neo کریلیتی / Creality Ender-3 Neo 3D printer

19,805,300 تومان19,805,300 تومانمشاوره تخصصی رایگان : 09034445286 📞

ترک برداشتن قطعات

گاهی اوقات به خاطر مشکلات پرینتر سه بعدی، بخش هایی از لایه های خروجی از هم جدا شده و مخصوصا این اتفاق خیلی در لایه های بالایی به چشم می خورد. این مشکل به لحاظ هدر دادن وقت و هزینه، مشکل بزرگی به حساب می آید زیرا معمولا در بخش های پایانی کار و یا در قطعات مرتفع رخ می دهد. علت این پدیده این است که در لایه های رویی، دمای بالای صفحه هیت بد به قدر کافی متصاعد نمی شود و چسبندگی بین لایه ها کم می شود. حال برای حل این مشکل می توان مراحل گفته شده را امتحان نمود:

  • تنظیم اکسترودر: ابتدا حرارت اکسترودر را افزایش دهید تا به خوبی کار با پرینتر را شروع کرده باشید.دما را می توانید برمبنای دمای درج شده روی بسته بندی فیلامنت مصرفی تنظیم کنید.
  • برسی خنک کننده: فن پرینتر را بررسی کرده و جهت قرار گیری و سرعت آنها را تنظیم کنید. می توانید سرعت فن را کاهش نیز بدهید.

برای خرید فیلامنت اصفهان می توانید به صفحه پارت آیتک مراجعه کرده و محصول مورد نظر خود را ثبت سفارش نمایید.

بهترین پیشنهاد ما برای شما 😍 خرید کنید 👇

پرینتر سه بعدی Ender-3 S1 pro کریلیتی / Creality Ender-3 S1 Pro 3D printer

30,792,500 تومان30,792,500 تومانمشاوره تخصصی رایگان : 09034445286 📞

سوالات متداول:

1_مشکلات پرینتر سه بعدی کدام است؟

پرینتر های سه بعدی ممکن است مشکلات گوناگونی داشته باشند، تعداد این مشکلات بنا به نوع دستگاه، فیلامنت های مصرفی و شرایط محیط متفاوت خواهد بود اما می توان به موارد تراز نبودن لایه ها، ترک و جداشدن لایه های قطعه، پهن شدن پایین قطعه تولیدی و خرابی اولین لایه اشاره نمود.

2_خراب شدن اولین لایه را چگونه می توان بطرف کرد؟

هیت بد(Heat Bed) را کالیبره نمایید. این کار به چسبندگی و صاف بودن لایه ی اول کمک شایانی می کند-  ارتفاع نازل را به درستی بررسی و کنترل نمایید- صفحه ی هیت بد را به خوبی پاک کنید- می توانید از چسب مخصوص استفاده کنید.

3_مشکل جا انداختن لایه های میانی را چگونه حل نماییم؟

برای حل کردن این مشکل می توانید از چند روش زیر استفاده کنید: بررسی فیزیکی دستگاه- تنظیم محور ها- بررسی یاتاقان- روغن کاری با روغن چخ خیاطی-  میزان فیلامنت را بررسی نمایید، شاید فیلامنت دستگاه کافی نباشد.

امتیاز بدهید
بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.